JOLIEBIBI

INFLUENCER TALK PT. 5: INFLUENCERS VS TINDER

We zijn bij de laatste blogpost over influencers beland. Hallelujah, de afgelopen weken probeerde ik me zoveel mogelijk te verdiepen in het onderwerp. En nu komen we bij dé apotheose. Hoe werkt dat nu eigenlijk influencer marketing? Na weken lezingen volgen, zijn de tips van Renee en Julie van Remy Communication het hardst blijven hangen. Let’s go and end this influencersaga with a bang.

STAP 1: SWIPING

Stap één vind ik meteen de moeilijkste stap in het influencermarketing proces. De juiste influencer zoeken voor je merk te vertegenwoordigen, waar begin je met zoeken?

➀ Welke doelgroep wil je bereiken? Kijk naar de volgers van de influencers. Een man (denk Jani, we love him) kan evengoed heel veel vrouwelijke volgers hebben. En wat is de doelgroep van het product/merk dat je in de kijker wil zetten?

➁ Gluur bij de buren. Jawel. Kijk naar concurrentie. Met welke influencers hebben zij reeds samengewerkt? Met deze kan je dan niet of net wél samenwerken.

Eentje is geentje. Hou het niet bij één influencer. Heb een plan B, een plan C en zelfs een plan D. En mix deze het liefst bij elkaar.

➃ Zoek naar hashtags. Opzoek naar een fashioninfluencer? Kans is groot dat je er veel vindt onder #OOTD. Al kan je best op specifiekere hashtags zoeken.

➄ Straffe feed. Vergeet de uiteindelijke feed van de influencer niet. Hoe authentiek zijn ze? Hoe origineel en creatief is de content?

STAP 2: IT’S A MATCH

It’s a match! Wat nu?

➀ Zoek een leuk concept dat de influencer genoeg vrijheid geeft om iets leuks te bedenken. Maar beperk het concept zodanig dat je een duidelijke draad ziet doorheen het verhaal van alle samenwerkende influencers.

➁ Stel duidelijke doelstellingen op voor jezelf. Wat verwacht je van de influencer? Gewoon meer naamsbekendheid of dat het product meer gaat verkopen? Of gaat het om meer volgers? Bedenk goed wat je met de influencer wil bereiken.

➂ En brief dit dan ook goed naar de influencer. Een duidelijke briefing is een must voor influencers. En daar is iedereen het over eens. Mascha Feoktistova haalde het meermaals aan in haar boek ‘Je Doet Het Toch Wel Gratis‘, een slechte briefing is meteen een no-go voor een samenwerking.

➃ Zoek een campagnehashtag die nog niet bestaat en zet die in bij influencers. Op deze manier vind je al de gecreëerde content gemakkelijker terug én kunnen zelfs journalisten de content kopiëren.

➄ Combineer micro en macro influencers. Zoals eerder gezegd (in de influencertrends van 2020) worden micro’s uiteindelijk vaak macro’s. Dus waarom ze niet meteen mengen op bv. een event? Ze beiden gebruiken heeft ook gewoon een dubbel effect. Bij micro’s creëer je een gevoel van vertrouwen en de macro’s zorgen voor meer visibiliteit. Score.

STAP 3: SECOND DATE?

Viel de samenwerking mee? Tijd voor eens second date!

➀ Zorg voor een goede planning en duidelijke opvolging. Welke influencer deelt wat wanneer? Zorg ervoor dat je altijd bereikbaar bent voor de influencer en dat jullie op dezelfde golflengte zitten.

➁ Zijn de doelstellingen behaalt? Een evaluatie is voor beide partijen even handig. De influencers heeft zelf een kijk op zijn/haar succes. En was de uiteindelijke campagne nuttig?

➂ En als alles goed gaat: tijd voor ambassadeurs! Als je als merk veel samenwerkt met dezelfde influencer en dit een groot succes is, kan je een lange termijn samenwerking aangaan.

Ziezo, juiste influencers zoeken is bijna zoals swipen op Tinder. Best leuk niet?

Abi out.

Ook influencer swipen? Meer info vind je op www.wearepr.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.