JOLIEBIBI

HOW TO WORK IN A TEAM (AND NOT KILL EACH OTHER)

van links naar rechts: ik (lol) – Lien – Ellen – Geraldine (Ger) – Tine – Marlies

Wie Thomas More zegt, zegt ook tienduizend groepswerken op één semester. Na drie jaar ben je er wel aan gewend, al vermindert de drama niet (just kidding). Als laatste grote project werk ik momenteel samen met team HAAR (zie foto) aan een pitch voor een multinational. En team HAAR dat is zes kibbelende kippen met een andere mening. We zijn er bijna én hoe langer we samen werken, hoe beter het gaat. How did we survive? Here’s our story.

ALLE BEGIN IS MOEILIJK

Zet zes grieten met een grote mond bij elkaar en er is gegarandeerd gekibbel. Alle begin is moeilijk, ook onze eerste opdrachten. Van nachtwerk tot frustraties in een chatgroep, de eerste struggles waren er zeker. Je kent elkaar nog niet en hebt geen idee hoe iedereen het liefst werkt. De één wil alles drie dagen op voorhand af, de ander is een nachtwerker en nog iemand heeft zeker 8 uur slaap nodig. Eerlijk? Daar moet je gewoon door. Na een tijd past iedereen zich aan en één ding is zeker bij ons: we willen er alle zes voor gaan.

IEDEREEN KAN WEL IETS

Oké, soms heb je een rotte appel in de groep. Maar bij ons is iedereen wel in iets goed. Marlies is een kei in onderzoek (WAAR ZIJN DIE BRONNEN?), Ger heeft een neus voor strategie, Lien heeft een journalistieke achtergrond, Ellen kan de mooiste powerpoints maken en Tine is letterlijk een kameleon die overal kan aanvullen.

BLIJ BAKKES BOVEN

Team HAAR moest verplicht enkele afspraken maken. Onze favoriet? Blij bakkes boven. Inzinkingen zijn voor thuis, maar op school moet iedereen blijven lachen. Laatkomers moeten twee minuten tegen een muur squatten, gezonder dan de typische koffiekoeken traktatie. Ahja, ‘handen thuis‘ is er ook nog eentje. Er wordt nooit tekst of ander werk aangepast zonder dit eerst te vermelden. iPhones moeten weg tijdens vergaderingen, maar daar zijn we helaas niet zo goed in.

DISCUSSIES LEVEL 1000

We noemen onszelf ook wel team discussie. We discussiëren letterlijk over alles. De kleur van een achtergrondje? Ik maak mezelf klaar voor een stevig potje discussiëren van een uurtje. Het nadeel? We verliezen veel tijd. Het voordeel? Iedereen is altijd mee en we komen samen tot één beslissing.

THE MEMORIES

Ondanks onze meningsverschillen hebben we één ding gemeen: we love food. Onze meetings kunnen al wel eens uitdraaien op heuse drink- en eetmarathons. Denk daarbij: levensverhalen en boytroubles, iedereen weet alles.

Het pitch verhaal loopt op zijn einde (eindelijk), maar het was een ongelooflijk avontuur met een geweldig team. En we zijn er nog niet, er zullen nog enkele discussies volgen. But we almost made it.

Abi out.

Zin om zelf eens te pitchen met een geweldig team? Meer info vind je op www.wearepr.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.