JOLIEBIBI

INFLUENCER TALK PT.4: TRENDS VOOR 2020

Het nieuwe jaar staat voor de deur. We gaan hopelijk naar een 2020 zonder Donald Trump, Dries Van Langenhove en een lege kom kroketten. Waar zeggen we geen vaarwel tegen? Influencers. Volgens Kathy Van Looy (FamousRelations) en Tom Tack (PURE) blijven ze nog wel een tijdje. Ik heb het al in enkele blogposts over influencers gehad, maar vandaag is het tijd voor het HET ARTIKEL. De trends voor 2020. Ik deel mijn vijf favorieten.

APPS VOOR INFLUENCERS

Influencers krijgen zoveel mails van bedrijven om samen te werken. Waarom niet één duidelijk platform waar bedrijven en influencers elkaar op een gecontroleerde manier ontmoeten? Denk Tinder voor influencers. Tom Tack van PURE haalde zijn inspiratie bij enkele bestaande apps om zelf Fetch op te richten. Hij gebruikt Fetch als een soort van showroom waar influencers (die gescreend zijn én gekend zijn bij Pure) samenwerkingen kunnen aangaan met merken. In de showroom zitten een hoop producten, waar ze op hun manier ‘reclame’ voor kunnen maken op hun social media kanalen. Om geen misbruik van de app te maken, introduceerden ze een creditsysteem. Fetch = #goals.

EERLIJKHEID IS KEY

Volgens Kathy zullen influencers zelf hun authenticiteit belangrijker vinden. Ze weten dat volgers hier ook meer en meer belang aan hechten, dus waarom hier niet op inspelen? Influencers zullen duidelijker aanhalen wanneer ze iets hebben gekregen of wanneer ze betaalt worden voor een post. #ad #spon

MICRO INFLUENCERS = 100% FEEST

Micro-influencers zullen alleen nog maar populairder worden bij bedrijven. Mij rest er dan één vraag… Worden die micro-influencers dan na een tijdje geen macro’s? Ik vroeg het friend en micro-influencer Lynn De Buyser en het antwoord vind je hier. Wat ik denk? Bedrijven zullen dan wel gewoon nieuwe micro-influencers vinden en zo blijven we natuurlijk bezig.

TWITCH IS BOOMING

Maar Twitch, wat is dat nu? Twitch is een livestream platform dat voornamelijk wordt gebruikt door gamers om hun game avonturen vast te leggen. Terwijl kan er dan gechat worden. Twitch is ook populair bij ASMR-artiesten, ook zij krijgen hopen sponsoropdrachten binnen. Maar ook gamers gaan blijven boomen, ze zijn uiteindelijk nog steeds de meeste verdienende youtubers. Denk dat ik me toch maar eens ga toeleggen op Fortnite.

DE TIJD VAN BLOGGEN IS VOORBIJ

Auwtch, ben ik hier voor niets artikels aan het schrijven? Het is me al opgevallen. Als 12-jarige las ik 24/7 beauty en fashionblogs, deze zijn vandaag bijna allemaal opgedoekt. Vervangers die het wel goed doen zijn online magazines, zoals Vice of Enfnts Terribles. Met een hoek af dus.

Klaar voor 2020? Nu wel zeker?

Abi out.

Ook zin om meer te leren over influencers? Check www.wearepr.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.