JOLIEBIBI

INFLUENCER TALK PT.3: 5 VRAGEN AAN LYNN DE BUYSER

Ik stelde zes vragen aan micro-influencer Lynn De Buyser, beter bekend als Lamourinnocent. Ik leerde Lynn een paar jaar geleden kennen tijdens een opdracht van Joepie. Sindsdien is ze één van mijn favoriete Instagrammers, maar ook één van mijn beste vriendjes. We love to talk about boys, fashion and life. Maar durven ook all the juice op tafel te gooien wat betreft het influencer leven. Zij kent er alles van én ik krijg vaak een kijkje achter de schermen. Tijd voor een catch-up met als onderwerp: micro-influencers.

Marketeers voorspellen dat micro-influencers, zoals jij, alleen nog maar populairder gaan worden bij merken. Wat is jouw kijk hier op?

De populariteit bij micro-influencers is naar mijn mening te wijten aan het feit dat hun volgers hen nauwer volgen en effectief een kijkje nemen naar de content. Ik denk dat het vooral afhangt wat het merk in kwestie wil bereiken. Grote accounts met tienduizenden of honderdduizenden volgers zijn in mijn ogen de dag van vandaag te vergelijken met old school reclame. Bij micro-influencers is de band met de volgers nauwer. De accounts zullen naarmate de tijd vordert uiteindelijk ook groeien.

Heb je dan zelf angst om net groter te worden als influencer? Aangezien micro’s het zo goed doen?

Ik heb hiervoor geen schrik omdat social media een hobby van me zijn. Ik weet ook wat ik aan mijn publiek heb en ben er zeker van dat zij me zullen blijven volgen. Die groep zal enkel groeien (hoop ik). De merken waar ik mee samenwerk weten wat ze aan me hebben en kennen mijn bereik.

Welke trends zie je momenteel zelf omtrent influencers of welke trends voorspel je?

Een trend die ik zie voornamelijk op Instagram is dat stories succesvoller zijn dan gewone posts op de feed. Daarnaast maakte ik onlangs zelf een IGTV-video en merkte ik ook hiervan het succes op. Naar merken toe zie ik dat er regelmatig wordt gewerkt met een ‘crew’ of ‘squad’. Dit vind ik persoonlijk een goed concept omdat er dan tenminste wat ‘consistency’ is terug te vinden bij influencers.

Welke aspecten vind je belangrijk bij een samenwerking?

Het voornaamste vind ik dat het merk genoeg appreciatie heeft voor het geleverde werk. In het verleden werd ik bijvoorbeeld gevraagd om een post te maken met een drankje en in ruil daarvoor kreeg ik dan ‘het drankje’. Op heden ga ik zeker en vast niet meer in op dergelijke aanbiedingen. De reward is niet het belangrijkste, maar het bereik dat het bedrijf zelf heeft bijvoorbeeld speelt soms ook een belangrijke rol. Daarnaast is duidelijke communicatie van het merk of bureau enorm van belang, dit omtrent deadlines, verwachtingen…

Instagram speelt met het idee om likes te verbergen. Denk je dat dit een grote invloed gaat hebben op influencers?

Persoonlijk weet ik niet hoe ik mezelf voel over dit idee. Velen zijn hier laaiend enthousiast over omdat de creativiteit bij content creators dan aangewakkerd zou worden. In het begin draaide Instagram bij mezelf bijvoorbeeld ook niet om het aantal likes en deelde ik meer persoonlijke ervaringen. Dit is doorheen de jaren veranderd. Met die verandering kwam het belang van het aantal likes gepaard. Ik stel mezelf de vraag dan op basis van wat merken of bureaus een content creator zullen selecteren en als influencer zelf komt de vraag dan op waarvoor je het nog doet.

Wat onthouden we? Micro-influencers hebben een nauwere band met hun volgers, ‘IGTV’ (mijn nieuwe verslaving tbf) en ‘crews’ zijn een ding, het bereik van merken is ook belangrijk voor influencer en creativiteit zal terug belangrijker worden als de likes verdwijnen.

Told you so, Lynn weet wat ze doet. Zelf benieuwd naar haar leuke feed? Die vind je hier.

Nog meer weten over influencers? Schrijf je in voor een opleiding @ Thomas More! www.wearepr.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.