JOLIEBIBI

ABI OP HET NET: VAN KINDVLOGGERS TOT BOOMERS

De afgelopen weken werd ik ondergedompeld in de wereld van pr, media, technologie én (mijn favoriete plek op de hele wereld) het wereldwijde net. Vooral dat laatste is waar ik de meest absurde ideeën en inspiratie uit haal. Tijd voor een nieuwe rubriek: ‘Abi op het net (en in de lessen pr)’. Hier zijn vijf dingen die je moet weten én zien.

MIJN DOCHTER DE VLOGGER bron

De wonderen zijn de wereld nog niet. En de kindvloggers helaas ook nog niet. Nederlandse zender NPO 3 volgde drie gezinnen op de voet met een gemeenschappelijk trekje. In elk gezin vinden we een kindvlogger terug. Van een 3-jarige (!!!) Jaydie die speelgoed unboxt op camera tot een twaalfjarige Nina die haar dagelijkse leven vlogt. Ahja, de moeders mogen we ook niet vergeten te vermelden. In Nederland zorgde de documentaire voor heel wat commotie en opiniestuks. Ik vraag me maar één ding af: “Waar gaat dit stoppen?”

DE VLAAMSE NETFLIX bron

Jongeren in België gebruiken steeds meer digitale platforms om televisie te kijken. DPG Media wil daarom in de toekomst (de toekomst is nu) volledig gaan voor een digitaal initiatief. Daar is de concurrentie nog groter dan bij de huidige lineaire manier van tv kijken in België. Amerikaanse streamingdiensten (Netflix, Hulu, Apple TV…) nemen de kijkcijfers van de Vlaamse televisie in. Logisch: het is goedkoper, er is geen reclame en het aanbod is groter.

The US verslaan, daarvoor moeten de handen in elkaar geslagen worden. Nu VRT de opdracht heeft gekregen van de regering om ook te focussen op een Vlaamse streamingdienst, is het een kwestie van tijd voor alle mediabedrijven met een Vlaamse Netflix op de proppen komen. Meer series van eigen bodem? Count me in.

 

OK, BOOMER bron

Aaah, de boomer kwestie. Heerlijk vind ik dit. Het verhaal begon bij een 25-jarig parlementslid in Nieuw-Zeeland. De millennial werd onderbroken bij een tussenkomst over de klimaatverandering door een ander en ouder parlementslid, maar reageerde daarop droog: “Ok, boomer“. Een boomer verwijst naar de generatie geboren tussen 1946 en 1964. Een generatie met een conservatieve visie op het klimaat, financiële ongelijkheid of millennials. En hier wringt het schoentje. Babyboomers noemen ons snotapen, wij noemen ze boomers. De clash is on. Het is tijd dat wij jongeren het overnemen. De afgelopen dagen ontstonden er rond het onderwerp tik-toks, tweets en zelfs t-shirts.

VRT LANCEERT ‘LABELS’ bron

Met nieuwe docu-reeks ‘Labels’ wil VRT een nieuwe doelgroep van 18-24 jarigen bereiken. Deze doelgroep werd tot nu toe nauwelijks bereikt door de nieuwsdienst. Met Labels wil VRT jongeren bereiken op Youtube, dit met onderwerpen zoals ‘body positivity’ en ‘Jonge Vlaams Belangers‘. Denk: snelle montage, luide muziek en straffe quotes (heeft iemand te veel Vice gekeken?). Just what millennials need. Eerder lanceerde VRT ook al nws.nws.nws, een Instagramaccount voor trouwe Karrewietvolgers. Zo worden ook al de 14-18 jarigen bereikt. Binnenkort ook nog een apart nieuwsmedium voor bejaarden? Who knows. 

YOUTUBE POP-UP SPACE bron

Goed nieuws voor Google en Youtube België. Er zijn in België eindelijk 300 Youtubers die meer dan 100.000 volgers hebben. Als grote Youtube liefhebber (hallo 12-jarige Zoella lover) kan ik dit alleen maar toejuichen. Om het goede nieuws te vieren openen Google en Youtube een Youtube Pop-Up Space waar creators samen kunnen komen met fans. Het doel is om uiteindelijk kennis uit te wisselen en creativiteit te stimuleren. Twee dagen lang kunnen (21-22 november) kunnen creators workshops volgen en geven. Mijlpaal voor de Youtube community.

Abi out.

Ook zin om op de hoogte te zijn van trends binnen pr en media? Check wearepr.com.
+ Nog meer zin in memes? Volg me op Twitter @abigaeldw!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.