JOLIEBIBI

ABI x TED

In mijn eerdere blogpost “How craving attention makes you less creative” haalde ik TED voor de eerste keer aan. Surprise: ik ben al sinds ongeveer vijf jaar obsessed met alle mogelijke TED talks. Als pr-expert in wording is er niets zo belangrijk als goed kunnen pitchen en vertellen (nog wat tips nodig? Die vind je hier). Uiteindelijk is het de taak van alle TED sprekers om het publiek te overtuigen én hun verhaal te verkopen.

TED X PR

Ik vertel ook graag. En in de pr-wereld moet er verteld worden. Het imago moet juist naar de buitenwereld worden gebracht, je moet empathie tonen, originele content voorzien die nieuwswaardig is, authentiek blijven én wel wat zelfvertrouwen hebben. En exact deze elementen vind je steeds opnieuw terug in een Ted Talk. Er zijn dan ook talloze boeken verschenen over hoe je je presentatieskills kan upgraden dankzij TED. But hey, de spreker observeren via Youtube is ook een optie. TED matcht dus helemaal met de nodige pr-skills.

TED x ANTWERP

Goed nieuws voor de fans. 23 November komt TED talks eindelijk naar Antwerpen. Gelukkig wist ik snel een ticket te bemachtigen, want ondertussen is het event helemaal uitverkocht. Het thema van dit jaar? Leave Your Mark. TED wil een platform bieden om Belgen ideeën, filosofieën en concepten te laten pitchen. Ideaal voor een pitchende pr-student like moi. Er zijn nog geen onderwerpen bekend, maar wel al drie sprekers. Vera Gomes (auteur en gezondheidsadvocate), Stef Kuypers (creative thinker) en Pierre Van Damme (vaccinatie onderzoeker), zijn de eerste namen op het lijstje. Benieuwd welke verhalen zij te vertellen hebben. I will get back to you!

LET’S ANALYSE

Het beste voorbeeld van een geweldige TED TALK werd gebracht door komiek Will Stephen. Een beetje humor en sarcasme kan nooit kwaad. Een goede pitch (en TED Talk) is simpel voor hem. ‘How to sound smart in your TEDxTalk‘ geeft in vijf minuten tijd de beste tips voor een op en top fijne presentatie.

➀ Gebruik intonatie in je stem, neem stiltes en maak gebruik van de power of your voice (of wees gewoon Steve Jobs).
Stel vragen aan je publiek, zorg voor interactie en betrek ze in het verhaal.
➂ Wees de intellect: haal grote namen boven én overdrijf hier en daar.
➃ Vergeet geen nummers en grafieken aan te halen, zet de research goed in de verf.
➄ Heb vertrouwen in jezelf, net zoals deze dude. Zelfvertrouwen wint iedereen over.

Ik ben excited over het vervolg van mijn TED avontuur. Wees gerust, na 23 november ben ik terug. Met meer TED (waarom klink ik bijna als Frank Deboosere?).

Abi out.

Meer informatie over TED x Antwerp vind je hier. #wearepr

Bron: TED. (2015, 15 januari). Hoe klink je slim in je TEDx Talk| Will Stephen | TEDxNewYork [YouTube]. Geraadpleegd op 28 oktober 2019, van https://www.youtube.com/watch?v=8S0FDjFBj8o

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.