JOLIEBIBI

THE STUDENT LIFE

Na 5 minuten geland te zijn, viel het ons meteen op: Hongaren zijn gesloten en hebben een hekel aan toeristen. Ons bezoek aan de Corvinus Universiteit heeft dat alleen maar bevestigd.

CORVINUS 1.0

Eerst en vooral: did I mention this university? Hoe modern en kleurrijk Thomas More is, zo oud en mysterieus is Corvinus. Het lijkt meer op een museum meets Hogwarts dan op een universiteit. Momenteel is de universiteit nog openbaar, maar vanaf 1 juli wordt het een privé universiteit om zo meer buitenlandse studenten én geld aan te trekken. Wijst dit nog maar eens op de problematiek in Hongarije? Tijd om het echte Boedapest leven te ontdekken via locals!

EXAMS

Krisztina (20) en Nora (19) zijn twee eerstejaars studenten toerisme aan de Corvinus Universiteit. Ik heb mijn best moeten doen om hen te overtuigen voor een kort interview, maar het werd uiteindelijk erg gezellig. De meisjes hadden niet zoveel tijd. De universiteit begint namelijk iets sneller aan examens dan Thomas More… ik palmde dus wat bloktijd in, oeps. In Boedapest is het dus wel de gewoonte om stil te zijn in studieruimtes… misschien eens een stille studieruimte inschakelen op Thomas More? Al dat gekakel in de Ham kan voor wat frustraties zorgen. Nog meer over Corvinus: Krisztina en Nora houden van hun school, maar niet van de vieze wc’s (dit is echt wat ze zeiden).

STUDENT LIFE

Hoe ziet het leven van een student in Boedapest er nu uit? Wel, ik moet jullie teleurstellen. Krisztina en Nora leiden hetzelfde studentenleven als wij. Ze proberen net zoals ons een balans te vinden tussen feesten (Instant!), studeren en slapen. De twee meiden krijgen net zoals ons enkele vakken in verband met marketing, maar gaven toe dat ze hier minder fan van waren. Ook gaven ze toe dat Hongaren inderdaad een hekel hebben aan toeristen, ze voelen zich bedreigd door de opkomst ervan. Krisztina en Nora zien het net als een uitdaging en studeren daarom ook toerisme.

HONGAARSE GEWOONTES

Cliché, maar een must tijdens dit interview. Ik vroeg naar enkele Hongaarse gewoontes en tips. Opvallend? Wij proberen klokslag 12 uur te lunchen, studenten daar eten veel later. Dit verklaarde dan ook waarom veel restaurants nog leeg waren als wij er om 19 uur binnen kwamen. Nora gaf ook aan om goulash niet als hoofdgerecht te eten, maar wel als voorgerecht zoals het door echte locals wordt gedaan. Ik draaide de rollen ook om… Ik ben zelf altijd benieuwd naar wat andere weten over België. Hun antwoord? Chocolade, bier en frieten. Standaard!

Conclusie: je moet véél moeite doen om een gesprek aan te knopen met een local. Hongaren zijn echt gesloten, zelfs tijdens een gesprek. Maar uiteindelijk bleken Nora en Krisztina twee super lieve meiden te zijn! En het beste van al? Ik heb twee coole Hongaarse volgers op Instagram. Het is ontzettend leuk om hen op sociale media te volgen voor dat extra Boedapest gevoel!

Abigaël

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.