JOLIEBIBI

GOODBYE HELSINKI

Processed with VSCO with m5 preset

foto 1: Finland of Siberië?

Na een heleboel Helsinki-spam is het vandaag tijd voor mijn allerlaatste blogpost over de Finse hoofdstad. Ik vind het altijd ontzettend bijzonder wanneer ik de kans krijg om een nieuwe cultuur te leren kennen, ook deze reis was weer een bijzondere ervaring. 


Processed with VSCO with m5 preset

foto 2: Het uitzicht vanuit het Centraal Station

De eerste twee dagen in Finland waren best heftig. Het was voor ons als team een hele aanpassing om een mini appartement te delen in een land waar het om 16 uur al donker wordt. We bezochten enkele plaatsen, maar waren niet meteen overtuigd van de stad. Het voelde zeer grimmig aan en deed ons meer denken aan Rusland dan aan Scandinavië. Dit en het feit dat we nergens een gezellige eetplek vonden, werkte al snel op ons humeur en leidde tot aangebrande spaghetti in onze keuken. 

Processed with VSCO with m5 preset

foto 3: Teamfoto in Kiasma!

Gelukkig kregen we na twee dagen de Helsinki-vibe wel te pakken. We kregen een rondleiding van Erasmus studente Elke en spraken af met de andere Thomas More teams. Dit zorgde voor een leuke sfeer en Elke nam ons mee naar enkele prachtige plekjes zoals Suomenlinna. Ook de bijeenkomsten in de Haaga-Helia campussen Pasila en Porvoo waren een leuke kans om Finse studenten te ontmoeten. 

Processed with VSCO with m5 preset

foto 4: Helsinki is natuurlijk ook een havenstad

Uiteindelijk vond ik het erg jammer dat we na zes vermoeiende dagen al naar huis moesten. Ik had graag nog wat langer gebleven en wat meer van de Finse natuur willen zien, zeker nu ik de smaak te pakken had. Of ik terug naar Helsinki zou gaan? Niet meteen! Maar ik zou wel graag meer van de Finse natuur willen spotten in mijn komende reizen. En natuurlijk wil ik ooit graag het Noorderlicht eens bekijken. Enkele nieuwe dingen voor op mijn bucketlist. 

Processed with VSCO with m5 preset

foto 5: Voor lekker eten moet je in Porvoo zijn!

Het leuke aan op internationaal project gaan, is de veelzijdigheid. Oké, je krijgt de kans om een nieuw land te bezoeken met vrienden. Maar het gaat om meer dan dat. Door kennis te maken met studenten van daar, krijg je echt het gevoel alsof je erbij hoort en word je helemaal ondergedompeld in de Finse cultuur. Verder ontdek je meteen het belang van goede communicatie. Communicatie naar je studiegenoten, naar je docenten en naar de Finse bevolking. Finnen zijn trouwens heel erg ingetogen en verlegen, maar ontzettend lief eenmaal je ze goed leert kennen. En vergeet dan niet dat je je Engels ook wat kan bijschaven tijdens dit soort projecten, want ik kan namelijk geen Fins. 

Processed with VSCO with m5 preset

foto 5: geen reis zonder een spiegelfoto

In de afgelopen weken heb ik besloten om niet op buitenlandse stage te gaan. Ik denk dat ik het al moeilijk genoeg ga hebben hier en om eerlijk te zijn… wie heeft hier geld voor? Helsinki was duur, héél duur! En ik heb er werkelijk twee werkdagen over gedaan om mijn etentje met rendier terug te kunnen verdienen. Maar het was het zeker waard! Wil je als student communicatiemanagement op Thomas More ook op internationaal project gaan? Niet twijfelen, schrijf je meteen in! Zonder Thomas More was ik waarschijnlijk nooit naar Helsinki kunnen reizen. Spijt dat je zelf niet naar Helsinki bent gegaan? Kijk dan zeker mijn korte vlog over de reis!

#abigoesinternationalPS: Meer Fins beeldmateriaal vind je op Instagram (@abigaeldw)
PS: Dit is geen vaarwel, binnenkort komen er hopelijk nog wat blogposts online over mijn volgend avontuur *hint*hint*! 

Deze blogpost is in opdracht van Thomas More.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.