JOLIEBIBI

STUDYING ABROAD?

ezgif.com-gif-maker

foto 1: Evita en Reetta met onze winnende spaghetti toren

Het speelt al langer in mijn gedachten om een tijdje in het buitenland te gaan studeren. Een land ontdekken, een taal onder de knie krijgen, internationale vrienden maken… het zijn allemaal elementen die mij warm maken om mijn koffers te pakken en op het vliegtuig te stappen. In Helsinki kregen we de kans om al eens te proeven van het studeren in het buitenland. We trokken naar de campussen van Haaga-Helia in Porvoo en Pasila.

HAAGA-HELIA PASILA
Op de eerste campus werden we warm onthaald door een klas vol studenten en een zéér enthousiaste Amerikaanse docent. Hij vertelde dat de leerlingen momenteel bezig waren met een video-cv te maken en liet ons ook enkele voorbeelden zien. Omdat het allemaal wat stroef verliep, besloot hij een kleine wedstrijd te organiseren.

We kregen de opdracht om verschillende teams te maken. In elk team enkele Finse studenten, gemengd met enkele studenten van Thomas More. In een kwartier de tijd moesten we met 20 spaghetti sprieten, 1 marshmallow, 1 yard (0,94m) touw en 1 yard plakband, een zo hoog mogelijke toren bouwen waarop de marshmallow kon rusten. Het team dat de marshmallow het hoogste kreeg, won een typische Finse delicatesse.  

Processed with VSCO with m5 preset

foto 2: Haaga-Helia,campus Pasila

Coline, Dimitri, Chelsea en ik werden in een team gezet samen met twee Finse studenten: Evita en Reetta. Na een kwartier vol bloed, zweet en tranen wisten we een toren te bouwen met daarop een marshmallow. En niet te vergeten: de toren bleef staan. Jawel… je favoriete team ging met de hoofdprijs aan de haal (we kregen Finlandia Marmelade, een soort van jelly fruit snoepjes)! Het was een super leuke manier om Evita en Reetta op deze manier te leren kennen, we kregen heel veel tips en informatie over Helsinki van hen. Ook onze begeleidende docenten namen even het woord en vertelde aan de Finse studenten hoe het studeren in Mechelen is, binnenkort komen Evita en Reetta dus ook een bezoekje brengen aan België! 

Nadien was het al tijd om afscheid te nemen van de studenten en mochten we gaan genieten van een studentenmaaltijd in de refter (zeer speciaal, haha). 

HAAGA-HELIA PORVOO

Maar de campus in Pasila was niet de enige die we bezochten. We gingen ook een kijkje nemen op de campus in Porvoo. Daar ontmoetten we geen Finse studenten, maar internationale studenten uit China, Australië… Zij kregen de opdracht van hun docent om hun werk van de afgelopen tijd te presenteren aan ons. We kregen enkele sociale media campagnes te zien op Facebook en mochten ook feedback geven om de studenten te helpen. Het was een iets minder goed georganiseerde meeting dan in Pasila, maar het was wel tof om het werk van andere studenten eens te bekijken. 

A298E30D-1985-4078-BE51-6586E66D113F

foto 3: Onze Amerikaanse docent John

STUDEREN IN HELSINKI?

Ik vond het verschil tussen Haaga-Helia en Thomas More niet zo groot. Ik denk dat je de verschillen pas merkt als je er werkelijk studeert. Opvallend is wel dat het hoger onderwijs in Finland helemaal gratis is, iets wat bij ons niet het geval is. Alleen zijn we er als Belgische studenten nog niet helemaal over uit hoe een land dit kan financieren. 

De sfeer was zeer gemoedelijk op de campussen, wat bij ons in Mechelen ook wel het geval is. De studenten worden zeer vrij gelaten, misschien wel een beetje te vrij? We hadden de indruk dat ze voor sommige opdrachten zeer weinig begeleiding kregen van docenten… misschien ben ik dan toch blij dat ik aan Thomas More studeer? 

Helsinki is misschien niet mijn eerste keuze wat betreft studeren in het buitenland, maar ik vond het een super leuke ervaring om de school te bezoeken! Je hebt er een enorm uitgebreid gamma aan Engelstalige opleidingen die relevant zijn voor de toekomst, iets wat ik enorm interessant vind. Voor meer info over Haaga-Helia, check zeker hun website!

#abigoesinternational

PS: Meer Fins beeldmateriaal vind je op Instagram! (@abigaeldw)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.