JOLIEBIBI

MEETING NEW PEOPLE

Processed with VSCO with m5 preset

foto 1: teamwork makes the dream work

Het leukste aan op internationaal project gaan met Thomas More? Nieuwe mensen leren kennen! Ik leerde mijn vaste crew nog beter kennen, maar maakte ook kennis met enkele Finse studenten: Evita en Reetta. We bouwden samen een spaghetti-marshmallowtoren (zie de vorige post), wat natuurlijk wel voor een band zorgde.

Coline, Dimitri en ik zagen na de les onze ultieme kans om Evita en Reetta te bestormen met vragen over het leven in Finland en hun studentenleven. Ze gaven ons 4 leuke tips en weetjes om onze reis nog leuker te maken.

THE CLIMATE
Het is natuurlijk koud in Helsinki, maar volgens Reetta en Evita kon het nog veel erger. Het weer in Helsinki was nu erg goed voor de tijd van het jaar en we hadden geluk dat het niet regende. Voor de meiden is het inderdaad zwaar dat het zo snel donker wordt in het land, maar in de zomer kunnen ze extra hard genieten van het daglicht. Soms worden ze er een beetje depri van, maar nu de kerstdagen eraan komen, vinden ze het grimmige weer wel gezellig. En dat daglicht is inderdaad gezellig in de zomer, maar minder leuk voor het uitgaan…

THE STUDY
De twee meisjes studeren net als ons communicatie, maar dan aan Haaga-Helia. Ze volgen niet de Engelstalige opleiding, maar krijgen wel veel vakken in het Engels, waardoor hun Engels erg goed is. Ze kennen elkaar al van op de lagere school en zijn elkaar gevolgd naar Helsinki om er verder te studeren, friendshipgoals! Evita en Reetta zijn erg tevreden over hun hoge school, al hebben ze nu wel veel stress omdat de eerste examens er aan komen (I feel you girls!). Wist je trouwens dat er in Finland ook studentenverenigingen zijn? Evita en Reetta zitten samen in eentje! In Finland herken je de verschillende verenigingen niet aan lintjes zoals bij ons, maar aan ski-broeken met patches erop!

Processed with VSCO with m5 preset

foto 2: winning team!

THE FOOD
Mijn favoriete onderwerp: eten! Ik vroeg de meisjes wat de typische Finse specialiteiten zijn en waar we zeker eens moesten gaan eten. Volgens Reetta en Evita springen de Finnen er niet echt uit wat betreft lekker eten. In Helsinki eet iedereen vooral graag Italiaans, Mexicaans en redelijk exotisch (iets dat we zelf ook gemerkt hebben). Voor een gezonde maal konden we langs bij Pupu, waar ze gezonde slaatjes verkopen. En voor een brunch (in Finland is het heel gebruikelijk om te brunchen) moesten we een kijkje gaan nemen bij Fazer Café. En wat we ook zeker moesten proeven: Finse kaneelbroodjes (check) en rendier (check).

THE PARTY
De laatste vraag die we stelden: “Gaan jullie ooit uit?”. We hadden namelijk al een paar dagen zitten zoeken naar leuke bars en cafés… Helaas bleef het ’s avonds in Helsinki vaak stil. De meisjes zeiden dan ook dat de meeste feestjes zijn georganiseerd vanuit een school zelf en dus minder toegankelijk zijn voor gewone toeristen. Alcohol is er ook erg duur, waardoor de meeste studenten vaak een ferry nemen naar Estland om een stapje in de wereld te zetten. Wist je trouwens dat je in Finland geen alcohol kan kopen in de supermarkt? En dat je ook geen alcohol meer mag kopen na 21 uur? Sad life!

Het was super leuk om echte Finse studenten te leren kennen. Binnenkort komen Evita en Reetta ook naar België! We hebben besloten om contact te houden via Instagram, hopelijk zie ik ze binnenkort terug!

#abigoesinternational

PS: Voor meer Fins beeldmateriaal, check @abigaeldw
PS: De kerstman komt oorspronkelijk uit Finland en niet uit Lapland!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.