JOLIEBIBI

ABI GOES INTERNATIONAL 2.0

foto: ons appartement 

WHERE HAVE I BEEN?

Ondertussen is het bijna een jaar geleden dat ik nog de moeite nam om een blogpost te schrijven. De combinatie van werken en studeren (+ een sociaal leven onderhouden en nog genoeg slaap hebben) eiste al snel zijn tol. Ik heb het bloggen wel enorm hard gemist, deze trip was dus de ideale gelegenheid om mijn creativiteit nog eens de vrije loop te laten.

 

ABI GOES INTERNATIONAL 2.0

Verrassing: Ik ben dus in Helsinki in opdracht van Thomas More. Net zoals vorig jaar (toen ik in Londen was voor Eurobest) zal ik jullie met maar liefst zes blogposts op de hoogte houden van mijn avonturen in deze vrijwel nog onbekende stad voor mij.

Wat doe ik hier nu eigenlijk? Samen met enkele studiegenoten ga ik een bezoekje brengen aan Haaga-Helia, een hoge school hier in Helsinki. Enkele Finse docenten gaan ons meer vertellen over het onderwijs in Finland en we kunnen ook enkele lessen volgen in Haaga-Helia zelf! Als tweedejaars studente communicatiemanagement is het vanzelfsprekend dat ik vooral geïnteresseerd ben in de Engelstalige opleiding Multilingual Management Assistant, die zich vooral focust op communicatie en public relations. Om eerlijk te zijn heb ik geen idee wat ik moet verwachten van Haaga-Helia, maar ik kijk er naar uit om de school te bezoeken!

Hopelijk leer ik zo ook heel wat internationale studenten kennen, die me kunnen vertellen hoe het is om ver weg van huis te studeren, iets waar ik zelf ook over aan het nadenken ben. Abi Goes International 3.0? Ik ben alleszins benieuwd naar de projecten waar zij momenteel aan werken en welke verschillen er zullen zijn met Thomas More.

HELSINKI WHAT?

We krijgen natuurlijk ook de kans om Helsinki zelf te ontdekken, we hebben genoeg vrije tijd om volledig ondergedompeld worden in de Finse cultuur. Nogmaals: Helsinki is een compleet nieuwe ervaring voor mij, ik heb geen idee wat er hier te doen valt… Het wordt voor mij (en mijn gezelschap) een hele ontdekkingstocht. Gelukkig deed ik al wat research!

Wat ik zeker wil bezoeken deze week:

De Domkerk (een Evangelische kerk aan het befaamde Senaatsplein)

Temppeliaukio-kerk (de toeristische trekpleister in Helsinki)

Het Sibeliusmonument (een beeld gewijd aan Jean Sibelius)

Kiasma (Museum of Contemporary Art)

Wat ik zeker wil doen deze week:

Kaneelbroodjes (Korvaaputsi) eten.

Rendier uittesten (sorry Rudolf).

Leuke Finse studenten leren kennen.

Vooral niet doodvriezen!

WHAT NOW?

Laat ik één ding duidelijk maken: het is koud in Helsinki, zeer koud. Het is hier momenteel -2°C en overdag wordt het niet warmer dan 2°C. Gelukkig deel ik met enkele klasgenoten een gezellige (+ kleine) AirBnb, die ons hopelijk warm gaat houden de komende week.

Aangezien we net zijn aangekomen in ons appartement en we heel moe zijn van de lange reis (we hadden een overstap in Amsterdam), zijn we niet van plan om nog veel te doen vandaag. We brachten al een bezoekje aan de plaatselijke Lidl en installeerden Netflix op de televisie, wat we morgen gaan doen zien we nog wel!

#abigoesinternational

PS: Meer Fins beeldmateriaal vind je op Instagram (@abigaeldw)
PS: We krijgen deze week ook een rondleiding in Helsinki door Elke, een studente aan Thomas More die hier momenteel op Erasmus is! Als je meer vragen hebt over Finland en Erasmus, contacteer dan zeker haar!

Deze blogpost is in opdracht van Thomas More

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.