JOLIEBIBI

#TB TO LONDON

Processed with VSCO with g3 preset

Omdat jullie mij een hele week hebben kunnen volgen in Londen is het (na 7 dagen recupereren) tijd voor een korte recensie over Eurobest én de stad zelf. Wat vond ik nu eigenlijk van Eurobest? En is Londen tijdens de kerstperiode echt zo magisch als op de televisie? Tijd voor wat antwoorden.

Processed with VSCO with g3 preset

 DE STERKTES VAN EUROBEST

Als eerstejaars had ik zo goed als geen verwachtingen van Eurobest. Misschien maar goed, want zo had ik natuurlijk minder kans om teleurgesteld te worden. Met veel tweedejaars in de groep, die de sfeer op Eurobest veel minder vonden dan vorig jaar, besloot ik me niet te hard te focussen op hun opmerkingen en vooral zelf een oordeel te vellen.

Ik vond Eurobest allezins een geslaagd evenement. In mijn ogen waren het leuke sprekers waarvan ik veel heb bijgeleerd, zeker als het over presenteren gaat. De ouderwetse powerpoint is verleden tijd, zoek nu leuke gifs en memes om de aandacht van je publiek te trekken. Aflezen is trouwens not done, iets waar ik maar een paar sprekers heb op betrapt. Ook de ligging van Eurobest 2017 vond ik een groot pluspunt. Russell Square was dicht gelegen bij de Eurostar, bij ons hotel en gemakkelijk te bereiken met de metro. En gelukkig waren er ook enkele eettentjes en rode telefooncellen in de buurt.

Heb ik trouwens al vermeld dat iedereen super vriendelijk en beleefd was op Eurobest? Of ligt dat aan de Engelse mentaliteit? Binnengaan zonder een “ goodmorning” en “how are you”, iets waar ze nog van kunnen leren in België.

Processed with VSCO with g3 preset

 DE ZWAKTES VAN EUROBEST

De minder goede kanten van Eurobest zie ik vooral als gemiste kansen. Misschien dat deze “zwaktes” niet aanwezig waren in Rome vorig jaar, maar het zijn zeker punten waar ze volgend jaar aan kunnen werken.

Ondanks de goede ligging van het evenement, hadden ze naar mijn gevoel meer uit de “venue” kunnen halen. De kelder (ik ga ervan uit dat het de kelder was) was netjes en proper ingedeeld, maar redelijk sober. Er was maar één grote zaal (die niet eens groot te noemen was) en je werd er continue afgeleid door het irritante lawaai van de catering die zich er vlak naast bevond. En over de catering: er was zo goed als geen eten, wat ik best jammer vond. Een lege maag zorgt voor minder aandacht naar de sprekers toe of is dat alleen bij mij het geval? Een kleinere tweede zaal werd gebruikt als de “Silent Room”, hier moest je een koptelefoon opzetten om te kunnen luisteren naar enkele gasten. Op zich een leuk en praktisch idee: je kan alles duidelijk verstaan, maar na een uur zo een zware koptelefoon te hebben opgehad… je voelt de irritatie al opkomen.

Processed with VSCO with g3 preset

WAT WIL IK VOLGEND JAAR ZIEN OP EUROBEST?

Een meer aangeklede én duidelijk aangeduide locatie zou top zijn. Verder zou er best meer worden mogen ingezet op sociale media. Ik vond niet eens een Eurobest evenement op Facebook? Vreemd voor een beurs zoals deze! Het zal trouwens ook een hele opgave worden om nieuwe en leuke sprekers te blijven vinden voor volgend jaar, spannend!

Ook vond ik dat er niet veel te zien was wanneer er geen interessante lezingen waren, dan liepen we een klein beetje verloren. Maar tijdens die dode momenten vonden we wel een kans om Londen zelf te verkennen. En nu we dan toch bezig zijn over de stad…

Processed with VSCO with g3 preset

THE GENERATOR

Ten eerste wil ik het hebben over onze slaapplaats: The Generator. Versta me niet verkeerd, er is niets mis met een hostel… maar mij zie je er toch niet meer. Een koud hostel waarbij de kamers er 1000 x beter uitzien op foto dan in real life, dat beschrijft onze situatie. Gelukkig hebben we ons daar snel over gezet en er het beste van gemaakt. Ik denk dat het in Londen een leuk idee is om een Air Bnb te zoeken voor een goede prijs. Wel een shoutout naar de leuke photobooth in de inkomsthal, ideaal om leuke momenten vast te leggen.

Processed with VSCO with g3 preset

LONDON CALLING

Londen zelf is een bruisende stad! Er zijn ontzettend veel mensen op straat en op elke hoek vind je wel een hip eetcafé. Mijn favorieten: Jamie’s Italian op Convent Garden en natuurlijk Five Guys! Al heb ik gehoord dat Five Guys naar Antwerpen komt? (wereldnieuws)

Al is Londen best een hippe stad, het is niet de mooiste plaats die ik al heb gezien. Persoonlijk vind ik Parijs nog altijd vééél mooier en ook Madrid kon mij meer bekoren, maar misschien heeft dit te maken met het weer? Zowel Buckingham Palace als de Big Ben (die ze trouwens aan het restaureren zijn) vond ik redelijk tegenvallen. Veel volk, veel auto’s, veel hekken en veel bewakers… niet ideaal voor mijn Instagrawaardige foto’s.

Wat wel een bezoekje waard is? Convent Garden, Winter Wonderland in Hyde Park en Carnaby Street… that’s magic! Als je een weekend wil shoppen: Victoria’s Secret, Liberty, Selfridges… haal je Visa al maar boven. Wat de kerstsfeer betreft: die miste ik nog een klein beetje… tot het begon te sneeuwen!

Processed with VSCO with g3 preset

WANNEER GAAN WE TERUG?

Het was een onvergetelijke ervaring met toffe mensen! Ik wil zeker terug naar Londen om de stad op een iets rustiger tempo (alles moest in sneltempo) te verkennen. Notting Hill here I come! En ook Eurobest wil ik terug een bezoekje brengen, ik ben benieuwd in welke stad het evenement volgend jaar zal zijn! Count me in Thomas More!

Wil je volgend jaar ook naar Eurobest? Als student valt het niet te onderschatten: de beurs bezoeken, netwerken, de stad intrekken en elke dag voor 24 uur een huistaak indienen… het vergt wel wat tijd en ook slaap. Iets wat ik nodig moet inhalen. En vergeet natuurlijk niet dat je ook enkele lessen mist, dus schakel je klasgenoten die thuisblijven in voor wat hulp.

Om af te sluiten: dit was mijn allerlaatste artikel over Londen voor Thomas More! Hopelijk vonden jullie het leuk om op de hoogte te blijven, ik vond het alleszins ontzettend tof om mijn ervaringen te delen. En op deze manier kan ik ook gemakkelijk terugkijken op een zalige tijd!

See ya! #abigoesinternational
Check ook de blogs van mijn favoriete reisgenootjes: Delheey & Uniqueblondie

PS: Hééél misschien komt er nog een outfitpost online van in Londen…
PS2: Meer beelden op Instagram (@abigaeldw)

Deze blogpost is in opdracht van Thomas More.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.