JOLIEBIBI

CHRISTMAS VIBES X LONDON DAY 2

Processed with VSCO with g3 preset

Dedoeme, tijd vliegt als je het leuk hebt! Dag 2 in Londen is voorbij gevlogen. De lezingen en onderwerpen op Eurobest waren vandaag net iets leuker dan gisteren én we zijn eindelijk naar de kerstmarkt kunnen gaan. Tijd voor een korte samenvatting van de dag!

IS BREAKING BAD?

De tweede dag van Eurobest begon meteen goed! “Is Breaking Bad?” werd gehouden door Judith Azoulay en Tash Cawthray op de Showcase Stage. De twee dames praatten over hoe creatieve bedrijven soms eens uit hun comfortzone moeten stappen om culturele problemen in de kijker te zetten. Ze gaven voorbeelden van Gilette, Always & Pampers… omdat de reclamespotjes best wel goed in elkaar zitten en een mooie boodschap meedelen, raad ik zeker aan om ze eens te bekijken (druk op één van de merknamen om de campagne te bekijken). Ontroeren ze jou evenveel als ze mij ontroeren?

Verder kregen we ook een voorbeeld van een niet geslaagde campagne. Soms kan je als bedrijf beter niet vernieuwen, zoals bv Herbal Essences. Zij sloegen een paar jaar geleden de bal volledig mis met een vernieuwde campagne, daarom stapten ze zelfs terug over naar de oude ideeën en waarden. Al zie ik het merk de laatste tijd vaak voorbijkomen op Instagram, waar ze blijkbaar veel creators sponsoren om een nieuw doelpubliek aan te spreken.

Als merk is het dus vooral goed om eens iets te nieuws te proberen, maar je mag nooit je echte DNA uit het oog verliezen. Bryan Cranston deed ook iets nieuws, maar bleef wel dicht bij zichzelf als chemicus (you know what I mean, Breaking Bad kijkers).

Processed with VSCO with b1 preset

PODCASTING: THE LAST FRONTIER

Ik ben obsessed met alles wat te maken heeft met talkshows. Ik kan uren naar Jimmy Fallon kijken, TED talks bingewatchen op Youtube én naar podcasts op iTunes luisteren. Ik was dan ook super benieuwd naar de sprekers, waaronder Edith Bowman. Helaas viel het hele gesprek enorm tegen en heb ik er niet echt iets van opgestoken. Als je benieuwd bent naar mijn favoriete podcasts… misschien moet ik daar eens een artikel aan wijden.

Processed with VSCO with g3 preset

THIS IS NOT JUST FOOD, THIS IS FOODPORN

Waarom zijn de reclamespots van McDonalds en Magnum zo iconisch? It’s all about the food en hoe het in beeld is gebracht. Ooit al opgemerkt hoe Magnum gebruik maakt van hun iconische “knap” geluid en dat bijna alle reclamespots in slow motion worden gemaakt wanneer het om eten gaat? Een geweldig voorbeeld is de spot van Lurpak, geeft een super gevoel toch? Ik kreeg er toch honger van!

INKED: WHAT TATTOO ARTISTRY TEACHES US ABOUT BRANDING

Een panel! Over tattoos dan nog wel! Ik ben zelf niet zo geïnteresseerd in tattoos en ik vind nog steeds dat de link met Eurobest niet zo heel duidelijk is. Al heb ik wel één ding onthouden: humor is belangrijk! Dit zorgde voor een lossere sfeer in de zaal, wat het veel aangenamer maakte! En shoutout naar Tom Angell die een leuk boek schreef over de tattoo hotspots in Londen.

Processed with VSCO with g3 preset

Processed with VSCO with g3 preset

WALKING IN A WINTER WONDERLAND

Na een lange dag op Eurobest konden we eindelijk naar de Kerstmarkt! Omdat we dit te voet deden (Londen is killing me), kwamen we nog voorbij enkele geweldige winkels op Oxford Street zoals John Lewis (hebben jullie hun “christmas ad” al gezien? zeker de moeite waard!) en Selfridges. En dan was het eindelijk zover: Hyde Park! Het park is helemaal omgetoverd tot een gezellige kerstmarkt. Tijd voor “ne warme choco me goeee veel slagroom” en het was goed! Om af te sluiten: een pizza van Franco Manca, één van de betere die ik al heb gegeten en helemaal niet duur. Aanrader dus!

Processed with VSCO with g3 preset

Processed with VSCO with g3 preset

Ik heb net gezien dat La La Land hier op Netflix staat, ik weet wat ik deze avond nog ga doen…

See ya tomorrow! #abigoesinternational
Check ook de blogs van mijn favoriete reisgenootjes: Delheey & Uniqueblondie

PS: De metro hier is echt next level.
PS2: Meer beelden op Instagram (@abigaeldw)

Deze blogpost is in opdracht van Thomas More.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.