JOLIEBIBI

LET’S GO X LONDON DAY 1

Processed with VSCO with g3 preset

De eerste volledige dag in Londen zit erop! We kwamen gisteren aan, maar aangezien we niet veel gedaan hadden die avond, was het niet de moeite om er een artikel over te schrijven. Gelukkig hebben we vandaag wel genoeg gezien! Hier een recap van de highlights van vandaag met véél beelden, want Londen moet natuurlijk ook op foto worden gezet.

Processed with VSCO with g3 presetLET’S GO EUROBEST!

Vandaag was de eerste dag van Eurobest! Als je geen idee hebt wat Eurobest is, lees dan even mijn vorig artikel (ABI GOES INTERNATIONAL) én dan ben je vast helemaal mee. Om eerlijk te zijn: ik had helemaal geen verwachtingen, maar ik vond het een geslaagde eerste dag! We gingen naar 4 lezingen (meer dan voldoende, bij de laatste kwamen we in een dipje), de ene al wat interessanter dan de andere. Maar het was fun!

Processed with VSCO with g3 preset

WHAT THE FUTURE CREATIVE INDUSTRY LOOKS LIKE

De eerste presentatie werd meteen ingezet door Barbara Dzikanowice, de Belgische dame op de Eurobest speaker lijst! Zij vertelde hoe belangrijk het is om een “collaboration” aan te gaan binnen een creatief bedrijf en dit op zoveel mogelijk niveaus. Op deze manier haal je namelijk het meeste uit je creativiteit én uit je bedrijf. Dit kan je ook doortrekken naar werkruimtes of een dagelijkse FIKA, een hype overgewaaid uit Zweden waarbij je elke dag om 4 uur een koffiepauze neemt met je collega’s. Het zou je verbazen hoeveel ideeën er daar ontstaan.

Barbara werd opgevolgd door Hannah Johnson, Jaki Jo Hannan en Shahnaz Ahmed. Ook Jaki Jo Hannan kon geweldig presenteren. De Australische haalde aan hoe belangrijk het is om stil te staan bij jezelf én af en toe een pauze in te lassen. Hoe vaak zit jij achter je computer zonder dat je doorhebt dat je al uren niet meer hebt gedronken of eigenlijk al super lang naar het toilet moet? Ik heb dit zo ontzettend vaak!

Nadien maakten we nog een praatje (eventjes de awkwardness aan de kant zetten) met de 4 girlbosses en ze waren super lief! Het was zeker de meest boeiende presentatie van de dag én hoe leuk is het dat deze werd gegeven door 4 sterke vrouwen?

Processed with VSCO with g3 preset

YOU LOST ME AT INFLUENCER

Als blogster kom ik vaak in contact met het woord “influencer”, laat ik meteen eerlijk zijn. Ik walg van het woord “influencer”. Wie heeft het ooit bedacht en waarom zijn we het gaan gebruiken? Al zit het probleem vaak bij bedrijven die niet weten hoe ze moeten werken met deze “influencers”. Leila Fataar van Platform 13 haalde het probleem aan tijdens “You lost me at influencer”. Ze haalde vooral een paar feiten aan die ik zeker met jullie wilde delen, in de hoop dat jullie Instagram en sociale media op een kritischere manier gaan bekijken.

“When a celebrity or influencer endorses a brand or product on social media, 62% of the youth thinks the individual doesn’t care about the product, they just want to get paid”. 

“Every minute, 46 200 pictures are uploaded on Instagram”. Besef dan even hoeveel betaalde posts hier tussen zitten, die eigenlijk niet gemeend zijn? I’m shooked!

Verder gingen we ook luisteren naar Aedamar Howlett van Coca Cola, die meedeelde dat emotie én menselijkheid heel belangrijk zijn in reclame en campagnes. En om af te sluiten: Heather Falconer, die helaas mijn aandacht wat verloor tijdens “Networking starts on the dancefloor”. Dan toch niet zo interessant als het leek…

Processed with VSCO with g3 preset

Processed with VSCO with g3 presetOXFORD STREET

Hoe leuk het ook was op die eerste dag van Eurobest, je kan niet naar Londen zonder de stad te gaan verkennen! We liepen Oxford Street af (hello Primark, Topshop en Arket) en brachten of course ook een bezoekje aan Victoria’s Secret. En hoe mooi is Carnaby Street? Iedereen was daar al kerst-inkoopjes aan het doen, ook in Liberty!

Processed with VSCO with g3 presetFIVE GUYS

Geen fancy diner voor ons deze avond, wij wouden naar Five Guys! Je denkt vast: die zijn zot, maar wacht tot je er zelf naar toe gaat. It’s heaven!

Processed with VSCO with g3 preset

Momenteel zitten we samen op onze mini (hostel)kamer te schrijven, Ben’s Cookies te eten en kerstmuziek te luisteren. Ik denk niet dat we nog uit deze kamer komen vandaag.

See ya tomorrow! #abigoesinternational
Check ook de blogs van mijn favoriete reisgenootjes: Delheey & Uniqueblondie

PS: Hostels zijn niet mijn ding, maar dat is een ander verhaal…
PS2: Morgen de kerstmarkt misschien eens checken!
PS3: Meer beelden op Instagram (@abigaeldw)

Deze blogpost is in opdracht van Thomas More.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.