JOLIEBIBI

5X FOOD IN MADRID

Processed with VSCO with g3 preset

Begin september ging ik met 3 van mijn beste vriendinnetjes op citytrip naar Madrid. Imagine: heel veel kleren, wachtrijen in de badkamer, maar vooral veel gegiechel en plezier. We waren 4 dagen in de hoofdstad van Spanje waar het echt zo een 30 graden was (puffen). In eerste instantie was ik niet van plan blogposts of videos te wijden aan Madrid, maar heb nog zo veel leuke foto’s op mijn iPhone staan dat ik wel enkele hotspots moest delen. Vandaag mijn favoriete categorie: eten.

Processed with VSCO with g3 preset

Olivia te Cuida

Dit was eigenlijk onze aller laatste eetstop in Madrid (als ge de Burger King op de luchthaven niet meerekent), maar zeker één van mijn favorieten. Olivia te Cuida is een super schattig eettentje in een industriële stijl. Het lag een beetje verstopt, dus we hebben er lang naar moeten zoeken, maar het was het zeker waard. De menukaart is volledig in het Spaans, maar maakt niet uit wat je neemt: het is super lekker. Zelfs zo lekker dat we bijbestelde… just saying.
Calle Sta. Teresa 8 (€€-€€€)

Processed with VSCO with g3 preset

Frida

Ik zag Frida al een paar keer verschijnen bij andere bloggers en toen we er de eerste dag voorbij liepen in onze wijk wisten we: hier moeten we komen eten. Super vriendelijk personeel, hip interieur én goed eten. Begin met het delen van enkele voorgerechtjes en eindig met “Tarta de galletas María, chocolate y lacasitos “La original”, ge zult mij dankbaar zijn!
Calle San Gregorio 8 (€€-€€€)

Processed with VSCO with g3 preset

Mercado de San Ildefonso

Madrid staat bekend voor zijn vele “mercados”, maar deze was onze favoriet. We belandden toevallig in een soort van bar waar niet zo veel te beleven viel, maar wanneer je een verdieping hoger ging stonden er verschillende eetstandjes (denk taco’s, dimsums, bami, tapas…), een wijnbar én een DJ. Super toffe sfeer en het buitenterras is ideaal om de dag af te sluiten.
Calle de Fuencarral 57 (€€-€€€)

Processed with VSCO with g3 preset

Lolo Polos Artesanos

Verfrissing zochten we bij Lolo Polos, een ijsjeskraam met van die verse waterijsjes. Smoothies op een stokje dus! Ik had iets met mango en meloen, en ik vond het goe! Best wel speciaal, maar eens iets anders dan een cornetto.
Calle del Espiritu Santo 16 (€)

Vacaciones 

In dezelfde straat en niet ver van ons appartement bevond zich Vacaciones, een cocktailbar met super goei drankjes! Ik ging voor de strawberry mojito (what else) en die was heerlijk! Het interieur schreeuwt gewoon vakantie en eenmaal dat je er zit, wil je niet meer weg. Je kan er ook eten, dat hebben we niet gedaan, maar er staan wel enkele lekkere dingen op de menukaart!
Calle del Espiritu Santo 15 (€)

Wie wil er terug met mij?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.