JOLIEBIBI

12 HOURS IN PARIS

Je weet het of je weet het misschien niet: ik heb een obsessie met Parijs. Oké, obsessie is een groot woord, maar het is toch een stad waar ik mijn hart heb verloren (cliché). Een zomervakantie met een bezoekje aan mijn fave city kon dus niet ontbreken. In 12 uur tijd bezocht ik een klein deeltje van de stad met een vriendin en ik hoor je nu al denken: “nen dag?”. Alles kan in 2017 :)

 

Untitled-5

10:00 Na een dik uur op de Thalys (interessante rit tussen al die important business people) hadden we wel nood aan een goed ontbijtje. Franser kon het niet: un croissant et un jus d’orange!

 

11:00 Na ons ontbijt gingen we rechtstreeks naar Sephora (ik heb niets gekocht, ik ben mijn leven aan het beteren) en Galeries Lafayette. 7 verdiepingen vol luxe, past helaas niet binnen mijn studentenbudget, maar wel leuk om te kijken hoeveel toeristen er Louis Vuitton handtassen kopen (alsof het de normaalste zaak van de wereld is).

 

12:00 Onderweg naar Le Jardin des Tuileries kwamen we langs Colette. Een concept store met de leukste gadgets! Van verschillende tijdschriften tot hippe sneakers. De bovenste verdieping is in samenwerking met Balenciaga, waar momenteel een dure Porsche staat geparkeerd (waarom ook niet).

 

Untitled-3

 

12:30 Tijd om eventjes te bekomen, het was namelijk 35 graden, boob sweat was real. Ondanks de vele wolken was het echt puffen. Super gezellig om even op die groene stoeltjes bij Le Jardin des Tuileries te zitten en dan naar het Louvre te stappen.

 

 

13:30 Op weg naar de Eiffeltoren kwam we een gezellig lunchplaats tegen “Marlon“, het leek wel een beetje op LA in plaats van Parijs, maar we hadden honger. En het was lekker, dus zeker een aanrader!

 

 

15:00 Na het eten konden we eindelijk naar de Eiffeltoren, hurray! We konden er helaas niet onder zonder ticket, wat vroeger niet zo was, dus zijn we er gewoon langs gelopen.

 

Untitled-6

 

17:00 Dan was het tijd voor een bezoekje aan Le Marais, dit is een studentenbuurt met super leuke winkeltjes! Er hangt een heel chille sfeer en het is er minder toeristisch dan op andere plaatsen in Parijs. We bezochten Merci en Papier Tigre, 2 winkels die dicht bij elkaar gelegen zijn en bekend zijn om hun leuke vibe. Je vindt er voornamelijk stationary en vele hebbedingetjes.

 

 

18:00 Diner time! In Le Marais ligt Café Charlot een bekende Franse bistro met suuuuuper lekker eten én vriendelijke obers.

 

Untitled-8

 

20:00 Om onze trip af te sluiten gingen we nog naar Place de la Republique, het was al 8 uur, maar er waren nog zo veel mensen op het plein, super gezellig! Daarna was het tijd om terug te keren naar Gare Du Nord waar onze Thalys stond te wachten, bye Parijs!

TIPS:
– Hou de website van Thalys in de gaten voor goede deals of koop een ticket via Izy.
– Als je 1 dag naar Parijs gaat kijk dan op voorhand na welke plaatsen je zeker wil bezoeken en duid deze eventueel aan op een kaart (wij gebruikte Google Maps <3 <3).
– Wij probeerden zoveel mogelijk te voet te doen, maar na een tijd hebben we het gewoon opgegeven en de metro genomen. De metro in Parijs is echt duidelijk én niet duur, dus maak er ook gebruik van als je niet wil thuiskomen met pijnlijke blaren (zoals moi).
– Neem oordoppen mee. HET VERKEER IS DAAR VERSCHRIKKELIJK EN MAAKT ZOVEEL LAWAAI NIET NORMAAL

SHOP:
Sephora ( er zijn verschillende Sephora’s in Parijs ) 21-23 Boulevard Haussmann
Colette 213 Rue Saint Honoré
Merci 111 Boulevard Beaumarchais
Papier Tigre 5 Rue des Filles du Calvaire

EAT:
Marlon 159 Rue de Grenelle
Café Charlot 38 Rue de Bretagne

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.