JOLIEBIBI

THE ORDINARY SKINCARE

output_zi7l4Z

Als frequente lezeres van tienduizenden beautyblogs en kijker van nog eens duizenden youtube kanalen kon ik er zelf niet meer aan ontkomen. The Ordinary Skincare is everywhere. The Ordinary heb je vast al wel eens voorbij zien komen via Instagram en je kan de producten herkennen aan hun sobere “iets wat apotheekachtige” verpakking. The Ordinary behoort tot de DECIEM groep, een Amerikaans skincare merk opgericht door een echte chemicus (say whut). Maar waarom is dit nu zo een hype? Het zou wonderen verrichten voor je huid en het kost géén geld. Het was dus tijd om zelf eens een bestelling te plaatsen.

The Ordinary bestaat voornamelijk uit pure chemische combinaties van vitaminen en andere stoffen voor je huid. Het is dus belangrijk om de website van boven tot onder te lezen (like me) om uiteindelijk de producten te bestellen die het best bij jouw huid passen (al moet ik toegeven dat ik me heb laten leiden door andere blogs lol).

Ninacinamide 10 % + Zinc 1%
Ninacinamide is een andere benaming voor vitamine B3, in combinatie met zink zou dit voor minder talgproductie zorgen (bye puistjes) en zouden je poriën minder zichtbaar zijn. Toch wordt het aangeraden om niet te gebruiken tegen acne (confusing), het zou voornamelijk werken tegen kleine oneffenheden en pigmentvlekken.

Lactic Acid 10 % + HA 2%
Lactic Acid is, zoals de naam doet vermoeden, een pure “acid” voor je huid. Zorgt voor een effen huid, gaat fijne lijntjes tegen en werkt tegen een onregelmatige structuur. Omdat dit echt een puur chemisch product is, is het de bedoeling om het een korte periode te gebruiken en niet altijd in je skincare routine te mengen.

Hyaluronic 2% + B5
Als laatste: Hyaluronic 2% + B5, een serum voor hydratatie en de herstelling van de huid. Net zoals de Ninacinamide 10 % + Zinc 1% kan je deze wel vermengen in je routine en mag je hem ’s ochtends en ’s avonds aanbrengen in combinatie met andere crèmes.

Maar werkt het nu?
Mwah, na het aanbrengen van de serums voelt mijn huid als een babyvelletje, maar veel verschil in roodheid of oneffenheden zie ik niet. Verder moet ik elke ochtend en avond heel geconcentreerd lezen wat ik nu werkelijk op mijn gezicht smeer en de skincare op zich is dus niet voor dummies.

Ik snap de hype wel, de flesjes zien er schattig uit en je krijgt een echt product voor weinig geld. Maar het is net iets te veel gedoe voor mij om mijn hele huid en de website van DECIEM binnenste buiten te keren om een resultaat te bekomen, that’s how lazy I am.

Maar thumbs up voor de snelle levering in België en lage prijzen + het niet te vergeten bubbelplastic waarin de flesjes werden geleverd. En als je een echte skincare fanaat bent, is het misschien wel eens de moeite om je te verdiepen in de producten. Maar voor nu blijf ik nog zoeken naar een wondermiddel tegen puistjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.