JOLIEBIBI

VALENCIA GUIDE

Processed with VSCO with t1 preset

klik hier voor de video

Moest je het nu nog steeds niet weten: ik ben een weekje naar Valencia geweest! Het was natuurlijk super leuk en ik mis het zonnetje (en Jana) al super hard. Ik was oorspronkelijk van plan om te vloggen, maar omdat het zo leuk was, besloot ik om een gewone sfeervideo in elkaar te steken, want ik wou voornamelijk van de vakantie genieten. Bij de video heb ik een soort van Valencia guide gemaakt, waarbij ik een paar van mijn favoriete plekjes deel. Moest je ooit ook een bezoekje willen brengen aan de Spaanse stad: zie hier enkele leuke hotspots!

SEE

 

PicMonkey Collagevale1

La Lonja de la Seda

La Lonja is een historisch gebouw in het centrum van Valencia. Het werd vroeger gebruikt als een soort van galerij en de inwoners van Valencia beschouwen het eigenlijk als hun “manneken pis”. Het gebouw staat ook op de UNESCO werelderfgoedlijst, waardoor het zeker een bezoekje waard is.

Plaza de la Virgen

Via Airbnb hadden we een leuk appartementje gehuurd dat heel erg dicht bij Plaza de la Virgen lag. We hebben dan ook vaak over het pleintje gewandeld. Het plein ligt achter de grote kathedraal van Valencia (die je niet kan missen) en er staat ook een grote fontein waar 100n toeristen op de foto gaan. De fontein staat trouwens ook op de UNESCO werelderfgoedlijst. Er zijn ook heel wat terrasjes en straatartiesten. s’Avonds ziet het er ook heel erg gezellig uit en worden er soms optredens gegeven.

PicMonkey Collage

Jardin Botanico

Niet alleen hier in Leuven hebben we een Botanische tuin, maar ook Valencia bezit er eentje. Al denk ik wel dat die in Valencia een beetje groter en veel leuker is. Als grote cactusfan vond ik Jardin Botanico fantastisch en ik kon er wel uren rondlopen. Er staan ook verschillende serres die open zijn voor de bezoekers. Leuk weetje: Jardin Botanico adopteert straatkatten en geeft ze een leuke nieuwe woonplaats, er zijn dus ook heel wat schattige katjes om naar te kijken.

PicMonkey Collagecidaud

Ciudad de las Artes y Ciencias

Ik moet toegeven dat ik super excited was om dit deel van Valencia te ontdekken. Ik vind oude gebouwen en historische monumenten zeer interessant om te bezichtigen, maar moderne gebouwen vind ik zeker even leuk. Valencia staat enorm bekend om zijn Stad van Kunst en Wetenschappen. Ciudad de las Artes y Ciencias bestaat uit 6 grote andere gebouwen waaronder L’Umbracle (een openlucht discotheek), Palau de les Arts Reina Sofia (opera), L’Oceanogràfic (aquariumpark), L’Hemisfèric (een soort van bioscoop), Museo de las Cièncias Príncipe Felipe (wetenschapsmuseum) en Agora (een grote hal die gebruikt wordt voor speciale evenementen. Ik ben helemaal verliefd geworden op alle gebouwen <3

PicMonkey Collagerutiaa

Turia park

Het Turia park ligt in het noorden van Valencia en bevindt zich als het ware rond het centrum. Het is 1 groot en lang park, waar je ook gemakkelijk kan door fietsen. Omdat het strand soms net ietsje te ver was, zijn we vaak gewoon in het park gaan liggen. Palmbomen waar je onder kan liggen? Check! En in het park liggen volgens mij ook veel Pokémons, just saying.

Torres de Serannos

Torres de Serannos hebben Jana en ik op de laatste dag bezocht. Ons appartement lag letterlijk naast de toren en we keken er dan ook elke dag naar vanop ons balkon. De laatste dag hebben we dan eindelijk zelf de toren beklommen en het uitzicht was heel mooi (wel vermoeiend en warm, heel warm, het was puffen)

PicMonkey Collageocea

L’Oceanogràfic

L’Oceanogràfic behoort dus tot Ciudad de las Artes y Ciencias en is een groot aquariumpark. Dit was zo ontzettend vet! Niet zo heel goedkoop, maar wel de moeite waard. Volgens mij is het het grootste aquariumpark van Europa. Wat kan je er zien? Vissen, haaien, zeeleeuwen en zoveel meer!

TASTE

PicMonkey Collagelamas

La Mas Bonita

Je kan niet naar Valencia gaan zonder La Mas Bonita te bezoeken, het is de place-to-be om iets te eten en te drinken wanneer je op het strand bent. En het is echt zo: het interieur is geweldig en het eten is gewoon ongelooflijk. Aangezien het een iets hippere plaats is, is het wel moeilijk om een plaatsje te bemachtigen. Maar laat je als toerist zeker niet afschrikken en ga gewoon binnen.

PicMonkey Collagesaga

Sagardi

Valencia staat enorm bekend om zijn Aqua De Valencia en Pinchos. Pinchos zijn een soort van broodjes die belegd zijn met allerlei soorten vlees, groentjes… De ideale plek om speciale pinchos te eten? Sagardi! Sagardi is eigenlijk een keten, je vindt het ook in Barcelona. Het principe? Er is een heel buffet met pinchos en je mag er zoveel van proberen als je wil. De stokjes die in de pinchos zitten hou je bij en die worden op het einde geteld. Het is best een speciale keuken (niet voor moeilijke eters) en het is er erg druk, dus je wordt verondersteld te eten en dan direct weg te gaan. Maar wij vonden het wel eens leuk!

La Petite Brioche

La Petite Brioche lag redelijk ver verwijderd van ons appartement, maar we wouden het toch eens graag bezoeken. Voor het ontbijt waren we helaas een beetje te laat, maar een stukje taart kon er wel weer bij en die was heerlijk! De bediening was ook heel vriendelijk (wat niet altijd zo is in Valencia).

PicMonkey Collagefood

Mercado de Tapineria

Mercado de Tapineria is ook een soort van pleintje in het centrum van Valencia. En er is dus ook een heerlijke plek om te eten. We kozen verschillende gerechten om te delen en man, da was goe!

Mercado Central

Mercado Central ligt over La Lonja en is de befaamde grote overdekte markt in Valencia. Verse vis en natuurlijk veel fruitkraampjes waar je lekkere smoothies kan krijgen.

DO

PicMonkey Collageeuy

Malvarossa

Valencia heeft natuurlijk ook een strand! Het lukte ons helaas niet om een strandstoel of een parasol te bemachtigen, maar een handdoek was uiteindelijk voldoende om even op het strand te genieten van het zonnetje. Het water van de zee is er ook redelijk warm, waardoor het niet onaangenaam is om eens een plonsje te doen. Om de zoveel meter vind je wel een strandbarretje om iets kleins te eten en om iets te drinken.

Rent A Bike

De eerste dagen hebben we heel veel met de metro gedaan. Het duurde redelijk lang om naar Ciudad de las Artes y Ciencias en het strand te gaan. Om het Turia Park te verkennen, huurden we een fiets. Wat bleek? Met de fiets was je op 20 min bij Ciudad de las Artes y Ciencias en het strand! En omdat het Turiapark mooi aangelegen fietspaden heeft, is het ook voor de niet-fiets-liefhebbers handig om overal te graken. Het huren van de fiets kostte trouwens ook niet erg veel geld.

OTHER

Tourist Card: De eerste 3 dagen hebben we een tourist card gekocht waarmee we korting kregen in heel wat musea, winkels…en onbeperkt met de metro/tram konden rijden. Voor de metro was dit heel handig!

Shoppen: In het centrum van Valencia vind je niet echt winkels. De meeste winkels vind je op de ring: Calle Colon. In Spanje vind je natuurlijk heel wat dezelfde winkels: Zara, Mango, Bershka,… Maar ook Stradivarius, wat we niet hebben hier in België. Verder hebben ze op Calle Colon een NYX, Jo Malone, Brandy Melville en ook een mooie Lush. De Sephora vonden we in El Corte Ingles, dit zijn een soort van Inno’s maar dan in Valencia. Verder heb je ook heel wat winkelcentra, maar daar zijn we niet echt geweest.

Studenten: Valencia is net zoals Leuven een echte studentenstad! Er zijn dus heel wat jongeren, maar ook veel ketens als het op eten aankomt. Echte tapas moet je dus niet verwachten in Valencia. Er is veel om te eten, maar echt iets lekker vonden we moeilijk te vinden. Een avondje Taco Bell, Burger King, Mc Donalds… is dus soms een goedkope oplossing.

Spaans: Opvallend was dat zo goed als niemand Engels kan in Valencia. De bediening in heel wat restaurants en cafétjes is daarom niet altijd even goed. Maar na een tijdje went dat wel en haal je je beste Spaans maar boven (Zumo de Naranja, haha).

Luchthaven: Wij vlogen met Vueling heen en terug vanuit Brussel. De luchthaven is niet zo groot, maar wel fijn en makkelijk te bereiken met de metro of met een taxi.

Ik kan Valencia echt aanraden en ik denk dat ik wel eens terug ga, want er valt volgens mij nog veel meer te ontdekken! Ben je zelf al in Valencia geweest? Laat dan zeker een berichtje achter met jouw tips! <3

2 reacties op “VALENCIA GUIDE”

  1. Birte schreef:

    Die botanische tuin is écht super, he? Ik ben er twee jaar geleden geweest, en Robby en ik vonden het de max. Leuke tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.