JOLIEBIBI

PARIS JE T’AIME DAY TWO

image1-28

Zoals beloofd: dag 2 van mijn trip naar Parijs + een wazige foto getrokken met een te dure Urban Outfitters wegwerpcamera.

FIRST STOP: TOUR MONTPARNASSE

Toch ook één van mijn favoriete momentjes. In plaats van de Eiffeltoren te beklimmen, mochten we een bezoekje brengen aan deze grote toren. Prachtig uitzicht, ultra snelle lift en een hoop Japanners (again) die met ons op de foto wouden. En ahja, niet te vergeten: nog een klasfoto.

 

PicMonkey Collage23

 

SECOND STOP: LES INVALIDES

Je kan wel zeggen dat dag 2 mijn favoriete dag was. Na het bezoek aan Montparnasse zijn we naar het graf van Napoleon gegaan. Selfie met de grote (of eerder kleine) strijder: check. Foto van de marmeren vloer: check.

 

PicMonkey Collage224

 

THIRD STOP: LUNCHEN BIJ DE EIFFELTOREN

We hadden ’s ochtends wat dingen kunnen kopen in een supermarkt (keuzestress wel) en dat hebben we mogen opeten voor de Eiffeltoren. Ook wel een memorabel momentje.

 

image4

 

FOURTH STOP: L’ORANGERIE

In de namiddag konden we naar een keuzemuseum. In plaats van het Louvre te kiezen (bye Joconde),  koos ik voor het L’Orangerie om de Waterlelies van Monet te kunnen zien. En waaaaaaauuuwww, ik kan het iedereen aanraden. Nadien gingen we een echte Frans crêpe eten, die verdacht veel naar alcohol smaakte.

 

image4 15.23.15

 

FIFTH STOP: NOTRE DAME

Grootste tegenvaller van de reis: Notre Dame. Ik had het iets groter verwacht (sorry) en het kwam ook heel toeristisch en commercieel over.

 

notre

 

SIXTH STOP: MONTMARTRE & LA DEFENSE

Na gezellig samen te hebben gegeten, mochten we weer eventjes bekomen op de bus. We hadden een avondritje gepland naar Montmartre en de sfeer daar is tooooooopp. Verder zijn we langs de Moulin Rouge gereden, Place da la Republique en zijn we nog eens gestopt aan de Eiffeltoren. De avond eindige in de La Défense, waar we La Grande Arche zijn gaan bekijken. Dat ding is zo groot.

 

PicMonkey Collagehdza

Dan was de tweede dag weer om en zijn we terug naar het hotel gereden om in ons bedje te kruipen en konden we weer even verder dromen van de croissants bij het ontbijtbuffet.

Ik wil nog even mijn klasgenootjes bedanken, want ik heb hun fotootjes af en toe gestolen dankzij ons groepsgesprek, bedankt schatjes.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.