JOLIEBIBI

COSY BOOKS

DSC_0226.2

Oké, je hebt Love Actually & The Holiday al meermaals bekeken deze periode, tijd voor eens een boek vast te pakken! Om in de sfeer te blijven van kerst: 3 boeken die je deze periode zeker moet lezen.

DSC_0237.2

“Met een speciale trein die vertrekt van perron 9 3/4 belandt Harry Potter op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus, waar hij alles leert over bezemstelen, toverdranken en monsters. En uiteindelijk moet hij het opnemen tegen zijn aartsvijand Voldemort, een levensgevaarlijke tovenaar.” 

Na al die jaren ben ik nog steeds een die-hard fan van Harry Potter (komaan, wie nu niet?). De Steen der Wijzen is het eerste boek in de reeks waarmee alles begint (maar dat moet ik jullie zeker en vast niet meer uitleggen). Ik vind gewoon dat Harry Potter perfect bij Kerst past en als je niet zo voor de boeken bent, kan je ook een filmmarathon houden. (Of ze alle twee? :-))

DSC_0245.2

“It’s Christmas Eve and Gracetown has been buried by snow. But the weather is more than just an inconvenience. When one girl unexpectedly steps off a stranded train, she sets off a series of life-changing events. Soon fourteen pumped-up cheerleaders will descend ons the local waffle house, The Duke’s DVD night will be rudely interrupted for a Twister mission, and a lovesick barista will be determine the fate of a single teacup pig… As the three stories collide, strangers cross paths and romance blossoms with heart-warming consequences.”

John Green fans zullen dit boek waarschijnlijk in hun kast hebben staan. Let It Snow speelt zich, zoals de naam doet vermoeden, af tijdens kerst. Ideaal dus voor deze periode. Ik ben niet zo een grote John Green fan (sorry), maar het boek is samengesteld door 3 verschillende auteurs, waardoor er vast wel 1 van de drie verhalen je ligt.

DSC_0250.2

“Penny heeft een geheim; als Girl Online blogt ze over schooldrama’s, jongens, haar rare, chaotische familie en de paniekaanvallen die ze sinds kort heeft. Wanneer alles alleen maar slechter lijkt te gaan, stuurt haar familie haar naar New York. Daar ontmoet ze de knappe en gitaar tokkelende Noah. Penny wordt verliefd en natuurlijk houdt ze elke ontwikkeling bij op haar blog. Maar Noah heeft ook een geheim dat Penny’s dekmantel in gevaar brengt. En erger nog: ook haar belangrijke vriendschap komt hierdoor op het spel te staan.”

Ik twijfelde zelf al langer om Girl Online van Zoella in huis te halen. De reacties zijn niet erg lovend en het zou gaan om een typische meisjes roman voor 12-jarigen. Maar toen iemand zei dat een groot deel van het verhaal zich afspeelt tijdens kerst, besloot ik hem dan toch te kopen op de boekenbeurs. Ik heb hem zelf nog altijd niet gelezen (oeps), maar misschien dat ik hem deze avond toch nog eens opensla bij de kerstboom.

DSC_0233.2.JPG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.